Uit huis wonende studenten in 2022

Het is voor iedereen momenteel een lastige tijd om rond te komen, met name voor de gezinnen die moeten rondkomen van een laag inkomen. Ook studenten hebben het lastig, de studies zijn zwaar en niet iedereen heeft tijd om veel te werken. Hoe kom je rond als je uit huis woont en hoe bouw je een budget op voor bijvoorbeeld een ontstoppingsbedrijf in Breda?

Maak een planning

Om zoveel mogelijk uit je tijd te halen is het maken van een planning cruciaal. Het zorgt voor overzicht in je drukke leven en maakt visueel duidelijk wanneer er mogelijkheid is om enkele uren te werken. Ook kun je maandelijks een hoop extra verdienen door in het weekend te werken. Plan je agenda alleen niet te vol, je studie gaat voor. De enige manier om je studie goed af te ronden is met voldoende concentratie, rust en discipline.

Ben voorbereid op het onbekende

Het overgrote deel van de maandelijkse lasten zijn bekende uitgaven, denk bijvoorbeeld aan de zorgverzekering, huur en eten. Maar wat als er een wasmachine of droger kapot gaat? Ook kan het zijn dat er riolering verstopt raakt in het studentenhuis, in dit geval ben je genoodzaakt om Rioolspecialist DG Riooltechniek te contacteren. Houd altijd een budget opzij voor onverwachte kosten.

Besparen doe je samen

Mocht je in een studentenhuis wonen dan is het mogelijk om afspraken te maken over het gezamenlijke energieverbruik. Je kunt een aantal regels opstellen om de maandelijkse kosten te verlagen. Denk bijvoorbeeld aan het instellen van een maximale douche tijd, de verwarming verlagen naar 18 graden of schaf gezamenlijk duurzame huishoudapparatuur aan.

Samen koken!

Een andere manier om de huishoudkosten te verlagen is het gezamenlijk koken en eten. Op deze manier wordt er slechts één keer per dag voor langere tijd gebruik gemaakt van het fornuis en kun je goedkoper boodschappen doen. Wij hebben er onlangs voor gekozen om enkele dagen per week vegetarisch te eten. Hierdoor zijn onze maandelijkse kosten voor boodschappen met €120,- per maand verminderd. Ook kun je afspreken dat iedereen eenmaal per week kookt voor de rest van het huis. Op deze manier heb jij de rest van de week meer tijd om te besteden aan werk, studie of vrienden.