Waarom is het verstandig om een waterontharder aan te schaffen?

Als je in de omgeving van Breda of de stad zelf woont, is er een kans aanwezig dat er hard water uit je kraan komt. Hard water bevat zeer grote hoeveelheden kalk en dat kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarnaast kan hard water ook voor andere problemen zorgen. Hierbij kun je denken aan het dichtslibben van leidingen in je woning, maar ook aan huishoudelijke apparaten die eerder kapot gaan. Er zijn veel redenen te bedenken waarom het verstandig is om een waterontharder aan te schaffen. 

Het water smaakt beter 

Eén van de voordelen van het installeren van een waterontharder in Breda, is dat het water ontkalkt wordt en je alleen zacht water zult hebben. Zacht water is water waar vrijwel geen kalk in te vinden is. Zacht water smaakt veel beter dan hard water en je zult dan ook zeker het verschil merken als je regelmatig een bakje koffie of een kopje thee drinkt. 

Je hebt geen wasverzachter nodig 

Vrijwel iedereen in Nederland beschikt over een wasmachine om kleding te kunnen wassen. Een wasmachine heeft hier natuurlijk water voor nodig. Als je in de omgeving van Breda woont, dan heb je alleen toegang tot hard water. Je wasmachine kan dus alleen hard water gebruiken. Het gevolg hiervan is dat je niet alleen meer wasverzachter nodig hebt, maar ook dat de componenten van de wasmachine verstopt kunnen raken. Dit houdt in dat je wasmachine sneller kapot gaat. Dit probleem kun je oplossen door een waterontharder te installeren. Je hebt dan voortaan ook geen wasverzachter meer nodig!

Je voorkomt uitdroging 

Eén van de grootste nadelen van hard water, is dat de grote hoeveelheden kalk ervoor kunnen zorgen dat je handen uitdrogen. Dit is erg vervelend, vooral als je last hebt van huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis. Dit kan namelijk erger worden door hard water. 

Je hoeft geen chemische schoonmaakmiddelen meer te gebruiken 

De inwoners van Breda en andere plaatsen waar alleen hard water uit de kraan komt, zullen vaker hun badkamer en toiletten moeten schoonmaken. Dit heeft ermee te maken dat hard water kalk op de muren en de toiletpot achterlaat. Kalk is erg moeilijk te verwijderen en daar heb je vaak chemische schoonmaakmiddelen voor nodig. Gelukkig kun je dit probleem oplossen door een waterontharder te installeren. Er zal dan geen sprake meer zijn van kalkaanslag in de badkamer en toiletten van je woning.