Welke soorten golfclubs zijn er?

Op de markt zijn er een hoop golfclubs. Je kan een golfclub kopen van verschillend materiaal. Als je van golfen houdt, wil je natuurlijk dat jouw golfclubs van goede kwaliteit blijven. Het is daarom ideaal om een headcover aan te schaffen voor jouw golfclubs bij golfheadcovers.nl. Zo bescherm jij altijd jouw golfclubs! Ben jij nog niet zo bekend in de golfwereld? Lees dan verder! Wij leggen jou uit van welke materialen je golfclubs hebt.

Houten golfclubs

Vroeger werden golfclubs gemaakt van hout. Nu komt dat bijna niet meer voor. De meeste golfclubs worden tegenwoordig gemaakt van metaal titanium. De houten golfclubs worden nu woods genoemd. Dit is omdat ze vroeger van hout waren. Een driver valt ook onder de woods. De driver is de langste club in een golftas en heeft een loft van acht tot dertien graden. Deze club is de langste golfclub. Met een driver kan je heel ver slaan. Door de lengte is de club ook gelijk het moeilijk om te controleren in de swing. Tegenwoordig wordt een Driver gemaakt van staal of titaniumlegeringen. Deze materialen zijn wat lichter. Een lichte golfclub is prettiger.

Hybride clubs

Hybride clubs zijn redelijk nieuwe clubs. Deze clubs zijn enorm populair, omdat ze gemakkelijk zijn om te spelen. Een hybride club is gemaakt van ijzer in combinatie met fairway wood. Hybride clubs hebben een korte ass en een kleinere clubhoofd, dan de fairway wood clubs. Door middel van de hybride clubs heb je meer controle over de richting van de slag en je zwaai.

Wedges en putter

Wedges zijn gemaakt voor de korte shots. Wedges zijn ook van ijzer. Een wedged zijn clubs waarmee je scoort. Dan heb je ook nog een putter. De putters zijn de meest gespecialiseerde golfclubs. Zij hebben de meest uiteenlopende vormen en maten. De putters worden voornamelijk gebruikt voor de laatste slagen die nodig zijn om de bal in de hole te krijgen. 

De ijzers

Deze golfclubs worden van metaal gemaakt. Dat is geen verrassing als je de naam leest. Woods worden sinds kort ook van metaal gemaakt, maar dit was vroeger niet zo. Dat is een recente ontwikkeling in de golfclub wereld. Met de ijzers speel je meestal het meest. Deze golfclubs hebben een loft vanaf drie tot en met negen. Je kan deze golfclubs kenmerken aan hun dunne achterkant en de gegroefde clubvlakken. Door dit kan je de bal een spin geven. De precieze afstand is afhankelijk van je eigen lichaamslengte. De afstand tussen de ijzers is over het algemeen tien tot vijftien meter. Je leert vanzelf wanneer je welke club moet gebruiken. Het is namelijk ook afhankelijk van de situatie. Moet je de bal omhoog spelen, dan verschilt dat ook per club. Ben je klaar met het golven? Dan is het belangrijk dat je de golf headcover over jouw golfclubs doet om ze goed te beschermen. 

Geplaatst door: / oktober 19, 2022
Categorie:
Sport