Welke spieren train je met hoelahoepen

Hoelahoepen is een effectieve manier van sporten. Het is leuk en ook nog eens goed voor je lichaam. Met de hoelahoep kan je zelfs afvallen. Ideaal! Hoelahoepen is dus niet alleen meer voor kinderen. Wil jij afvallen doormiddel van de hoelahoep? Koop dan een professionele hoelahoep voor volwassene. Zo ben jij in een no time weer helemaal in shape!

Welke spieren in jouw lichaam train je tijdens het hoelahoepen? 

Tijdens het hoelahoepen train je een hoop spieren. Je traint er natuurlijk je buikspieren mee. De hoelahoep is ook ideaal voor vrouwen die net zijn bevallen. De bekken van een vrouw kunnen dan zeer doen. Daarom is het hoelahoepen ook zo fijn voor een vrouw na de bevalling. Wat veel vrouwen ook ideaal vinden, is dat je er tegelijkertijd een smallere taille van krijgt. Je traint veel meer spieren dan je denkt tijdens het hoelahoepen. Je traint namelijk ook je rugspieren en je bovenbeenspieren. Je traint je rug ook, omdat je met de hoelahoep je heupen draait en je kantelt natuurlijk je bekken waardoor je de lange rugspier op spanning zet en weer ontspant. Zo train je ook de belangrijke rugspier met het hoelahoepen. De bovenbenen train je ook, omdat je steeds ritmische ronddraait en niet steeds kaarsrecht staat. Je buigt natuurlijk je knieën een beetje waardoor er een druk op je bovenbeenspieren ontstaat. Daarnaast kan je ook nog eens de bilspieren trainen. Je billen worden ook aangespannen tijdens het ronddraaien van de hoelahoep. De hoelahoep is daarom ook een leuke workout om aan je rondingen te werken. 

Houd je spieren aangespannen

Het is belangrijk dat jij tijdens het hoelahoepen de buikspieren aangespannen houd. Zo verbrand je nog meer calorieën. Op deze manier maak jij het jezelf ook moeilijker. Je kan het jezelf nog moeilijker maken door er zwaardere gewichten aan te doen. Het is ook slim om af en toe van richting te veranderen. Doe dit regelmatig. Doe je dit allemaal niet? Dan zal je aan een kant slanker raken dan aan de andere kant. Hoe het dus in balans. Het is mogelijk om het jezelf nog zwaarder te maken. Je kan het jezelf zwaarder maken door onder andere jouw been een tikje op te tillen tijdens het hoelahoepen. Til natuurlijk maar een been tegelijkertijd op en wissel dit ook af. Je kan ook het tempo verhogen. Dan verbrand je nog meer calorieën!

Geplaatst door: / oktober 19, 2022
Categorie:
Sport