De geschiedenis van wok restaurants

Wokken is een manier van koken die tegenwoordig wereldwijd bekend is. De gerechten die in een wok worden bereid, zijn vaak lekker en gezond. Maar waar komt wokken eigenlijk vandaan? In dit artikel nemen we je mee terug in de tijd en vertellen we je alles over de geschiedenis van wok restaurants.

Waar komt het vandaan?

De wok is afkomstig uit China. Het is een komvormige pan met een bolle bodem en hoge zijkanten. De vorm van de wok is zo ontworpen dat het eten gelijkmatig wordt verwarmd en er weinig vet nodig is om te koken. In China werd de wok al duizenden jaren geleden gebruikt als kookgerei. Het was vooral populair onder de nomadische Mongoolse stammen die de wok gebruikten om snel en eenvoudig maaltijden te bereiden. Krijg jij nu zin in wokken? Check dan is wok restaurant Yutakana.

De oorsprong van wokken gaat terug tot duizenden jaren geleden

De wok heeft dus een lange geschiedenis. Het werd al in de Han-dynastie (206 v.Chr. tot 220 n.Chr.) gebruikt als kookgerei. In die tijd werden de woks nog van ijzer gemaakt. Pas in de Ming-dynastie (1368 tot 1644) werden woks van dunner en lichter materiaal gemaakt, waardoor het koken in de wok nog makkelijker werd.

Hoe is het zo populair geworden?

Wokken is niet alleen een manier van koken, het is ook een manier van leven geworden. Het is een manier om snel en gezond te koken en het is ook een sociale activiteit. In de jaren 80 van de vorige eeuw werd wokken steeds populairder in Europa. Het was een nieuwe, exotische manier van koken die door veel mensen werd omarmd. Vooral in Nederland werd wokken snel populair. Inmiddels zijn er honderden wok restaurants verspreid over het hele land.

De grootste voordelen van wokken

Wokken heeft veel voordelen. Het is niet alleen een snelle en gezonde manier van koken, maar het is ook nog eens heel lekker. Door het gebruik van veel groenten en mager vlees is wokken bovendien heel goed voor de gezondheid. Daarnaast is wokken heel geschikt voor grote groepen. In een wok restaurant kun je met een grote groep gezellig aan tafel zitten en samen de maaltijd bereiden. Het is een sociale activiteit die door veel mensen wordt gewaardeerd.

Geplaatst door: / mei 25, 2023
Categorie:
Tips