Een bril of lenzen voor je kind?

Als je je gaat verdiepen in nieuwe lenzen of een nieuwe bril voor je kind kom je er al snel achter dat er ontzettend veel keuze is. Je wilt natuurlijk dat je kind straks vol zelfvertrouwen zijn of haar nieuwe lenzen of bril draagt en je vraagt je af wat het beste is. Bij brillenzaak Etten-Leur helpen we je hierbij graag!

Bij jonge kinderen is een goede bril de beste keuze. Als je kind zijn of haar bril de hele dag draagt, is het belangrijk dat je kind onbezorgd kan spelen. In dit geval wordt er vaak een kunststof montuur met krulpoten gekozen. Heeft je kind de bril alleen op in de klas? Dan is een metalen montuur wellicht beter. Bovendien is een bril gemakkelijk op en af te zetten. We helpen je graag met het uitkiezen van een mooi brilmontuur wat past bij jouw kind. Zo kan jouw kind shinen met zijn of haar nieuwe bril!

Er zijn ook kinderen die liever zonder bril door het leven gaan. Kinderen vinden hun bril gewoonweg niet meer mooi, ze horen van vriendjes en vriendinnetjes dat zij op lenzen zijn overgestapt, of ze doen aan sport waarbij het dragen van een bril in de weg zit. In dat geval geeft het dragen van lenzen vaak een boost aan het zelfvertrouwen. Als je kind liever lenzen draagt, zijn er een aantal factoren van belang.

Kan je kind zelf de lenzen in- en uitdoen?

Het in- en uitdoen van lenzen kan in het begin een uitdaging zijn. Bij brillenzaak Etten-Leur leren we jouw kind om de lenzen in- en uit te doen. Kan je kind dit al zelfstandig? Dan is je kind er klaar voor om lenzen te dragen.

Kan je kind de lenzen onderhouden?

Het onderhouden van lenzen vereist een bepaalde verantwoordelijkheid. Lenzen schoonmaken is niet erg lastig maar wel belangrijk! Deze verantwoordelijkheid oefen je met dagelijkse handelingen zoals tandenpoetsen of haren kammen.

Wil je graag hulp en advies bij het uitkiezen van lenzen of een bril voor jouw kind? Kijk dan op onze website of maak een vrijblijvende afspraak.

Geplaatst door: / november 29, 2022
Categorie:
Tips