Hoe moet je een aanhanger beladen?

Een aanhanger is ideaal als je een hoop spullen moet vervoeren. Zo kan je gemakkelijk veel spullen in één keer vervoeren. Met een aanhanger kan je ook redelijk wat stukken mee rijden. Het is wel belangrijk dat je veilig te werk gaat. Het rijden met een aanhanger heeft wel een paar eisen. Zo blijf je veilig rijden in het verkeer en voorkom je ongelukken. Ben je nog op zoek naar een Anssems aanhanger? Bij van Van Laar Aanhangwagens heb je deze in genoeg afmetingen. 

Waar moet je opletten wanneer je een aanhanger gaat beladen?

Als je een aanhanger wilt beladen is het belangrijk dat je eerst weet wat het gewicht en de afmeting is van de lading. Het is belangrijk dat het maximale gewicht niet zwaarder is, dan het maximale gewicht dat een aanhanger kan dragen. Dit is belangrijk om te weten, zodat de lading goed bepakt is en veilig vervoerd kan worden. Het is ook belangrijk dat je een aanhanger niet overvol belaadt. Dit is gevaarlijk en kan natuurlijk voor ongelukken zorgen. Heb je een lading met een zwaar gewicht en volumieuws oppervlak? Dan is het belangrijk dat je de lading boven de ass plaatst. Plaats ook nooit alle lading helemaal vooraan of achteraan. Als alle lading op de voorkant of achterkant ligt, drukt de lading te veel op de trekhaak van de auto. Dit zal de auto negatief beïnvloeden. Plaats je de lading te ver naar achter, wordt de achterkant van de auto juist omhoog geduwt. Het gevolg hiervan is dat de auto kan gaan slingeren. Dit gebeurd voornamelijk bij wegens waar je harder dan 50 kilometer per uur mag rijden. De wielen van de auto hebben dan niet genoeg grip meer. Het is ook altijd belangrijk dat je een net over de aanhanger doet. Een net is zelfs verplicht wanneer je losse lading hebt die je moet vervoeren in jouw aanhangwagen. Kan je de lading vastzetten met spanbanden, dan is het niet verplicht om er nog een net overheen te doen.

Mag de lading ook uitsteken?

Het is toegestaan om de lading een stukje uit te laten steken. De lading mag maximaal één meter aan de zijkanten uitstekend. Dit mag absoluut niet meer zijn dan één meter. Er is ook een bepaalde maximale hoogte die een aanhanger mag hebben. De aanhanger mag maar liefst vier meter hoog zijn. Weet hoe je jouw aanhanger moet beladen? Dan kan je veilig op pad. 

Geplaatst door: / oktober 19, 2022
Categorie:
Tips