Punten die van belang zijn als je voor je studie naar het buitenland gaat

Veel studenten zouden het leuk vinden om voor hun minor of stage naar het buitenland te gaan. Dit kan tegenwoordig ook bij erg veel Nederlandse opleidingen. Steeds meer studenten doen het en daarom wordt de drempel voor jou ook een stukje kleiner. Wil jij ook graag buitenlandse studie ervaring opdoen? Lees dan zeker even verder want in dit artikel lees je alle punten die van belang zijn als jij voor je studie naar het buitenland wilt gaan. Veel leesplezier alvast!

Hoe ga je alles financieren? 

Wanneer je voor je studie in het buitenland bent, kost dit in veel gevallen een hele bak met geld. Het is dus belangrijk dat je een goede begroting voor jezelf maakt. Hierin is het belangrijk dat je de inkomsten en uitgaven naast elkaar zet. In verschillende gevallen kom je in aanmerking voor een beurs. Ga dit na en heb je er recht op, vraag deze dan ruim op tijd aan. Dit scheelt namelijk toch weer een hele hoop geld en het zou zonde zijn als je dit misloopt. 

De taal

Ook is het belangrijk dat je de taal een beetje onder de knie hebt. Je moet jezelf namelijk wel kunnen redden in het land en daarvoor moet je mensen kunnen begrijpen en zij moeten jou kunnen begrijpen. Zorg dat je weet welke taal ze bij jouw school of stagebedrijf spreken. Is dit de taal van het land of juist gewoon Engels? Als je dit van tevoren weet, kun je deze taal al extra gaan oefenen. Zoek online bijvoorbeeld naar video’s of trainingen om de taal goed te leren. Lees boeken en kijk series en films in een taal, dit zijn perfecte manieren om het snel onder de knie te krijgen. 

Leer dingen over de cultuur van het land waar je naartoe gaat

Een van de belangrijkste dingen is om jezelf te verdiepen in de cultuur van het land waar je naartoe gaat. Zo voorkom je dat je een ‘culture shock’ gaat ervaren. Mensen die naar een ander land verhuizen onderschatten dit onderwerp vaak. Ze denken dat het inlezen in een bepaalde cultuur niet heel erg van belang is, maar dit is zeker wel zo. Voorkom dit dus door je goed in te lezen in de cultuur.

Geplaatst door: / oktober 19, 2022
Categorie:
Tips