Wat moet je doen met je bedrijfsafval?

Het maakt niet uit of je bedrijf producten produceert of juist producten verkoopt, een bedrijf produceert vrijwel altijd afval. Hierbij kun je denken aan kartonnen verpakkingen die niet gebruikt kunnen worden, maar ook aan etensresten van werknemers. Het is erg belangrijk om er over na te denken wat je met je bedrijfsafval wilt doen. Eén van de beste keuzes die je kunt maken, is het effectief sorteren en recyclen van afval.

Schaf meerdere containers aan 

Om bedrijfsafval effectief te kunnen verzamelen, is het belangrijk om meerdere containers aan te schaffen. Hierdoor kun je bedrijfsafval goed verzamelen en daarmee maak je het recyclen van het afval veel makkelijker. Daarnaast krijg je in veel gevallen ook een hogere vergoeding als je bedrijf het afval scheidt. De nodige containers kun je zelf aanschaffen, maar je kunt ook een contract afsluiten met een bedrijf als Vergelijkjeafval.nl. Je krijgt dan meerdere containers van dit bedrijf waar je bedrijfsafval in kan storten. Enkele keren per week of per maand komt het bedrijf de containers legen. 

Waarom is recyclen zo belangrijk?

Helaas is er maar een beperkte hoeveelheid olie op de wereld te vinden en kunnen we niet oneindig veel bomen kappen om papier te produceren. Grondstoffen en materialen worden dus steeds schaarser. Om toch zo lang mogelijk nieuwe producten te kunnen produceren, is het belangrijk dat er voldoende grondstoffen en materialen zijn. Dit kan alleen voortgezet worden door grondstoffen en materialen effectief te verzamelen en te recyclen. Natuurlijk is het onmogelijk om hier individueel verandering in te brengen, maar langzamerhand beginnen steeds meer Nederlandse consumenten en bedrijven te recyclen. 

Wat voor vergoeding kan ik verwachten?

Je zult je vast afvragen wat voor vergoeding je zult krijgen, maar helaas is het ontzettend lastig om hier uitspraken over te doen. Dat heeft ermee te maken dat de prijzen van grondstoffen en materialen dagelijks variëren. Daarnaast geeft elk bedrijf een ander tarief. Als je wilt weten wat je ongeveer kan verwachten, dan kun je het beste contact opnemen met vergelijkjeafval.nl. 

Welke materialen kun je verzamelen en recyclen?

Het is in principe mogelijk om alle materialen te verzamelen, maar recyclen is een ander verhaal. Veel materialen, zoals bepaalde soorten piepschuim en plastic, zijn erg lastig te recyclen. Vaak liggen de kosten van het recyclen van deze materialen hoger dan de aanschafprijs van nieuwe materialen. Je kunt je wel voorstellen dat erg weinig bedrijven erop zitten te wachten om deze materialen te recyclen. Als je wilt weten welke materialen verzameld en gerecycled kunnen worden, dan kun je het beste eens contact opnemen met de klantenservice van vergelijkjeafval.nl.

Geplaatst door: / oktober 19, 2022
Categorie:
Tips