De verschillen tussen elektrisch karten en benzine karten

Elektrisch karten bij Lot66 is eigenlijk gewoon de toekomst. Bij veel kartbanen heb je ook alleen nog maar elektrische karts en de benzine karts zijn in geruild. Maar wat is eigenlijk de reden om te kiezen voor elektrische karts voor een kartbaan als Lot66. En wat zijn alle verschillen tussen benzine karts en elektrische karts? Lees zeker even verder als je benieuwd bent naar het antwoord op deze vraag. 

De veiligheid bij elektrische karts

Door de technologie bij elektrische karts is het mogelijk om alle karts centraal stil te zetten wanneer er iets gebeurd is op de kartbaan. Ook kan er met elektrische karts kindvriendelijk worden gekart. Het is namelijk ook heel leuk voor kinderen om te karten en het is dus een groot voordeel dat je ook kindvriendelijk kan karten. De elektrische karts kunnen in snelheid worden aangepast en zo kun je dus precies instellen hoe hard het maximum is. 

Lekker veel uitdaging met een elektrische kart

Wanneer je kiest voor een elektrische kart, kan je jezelf echt eens uitdagen. Elke kart begint met een basissnelheid, maar op het moment dat jij in een ronde heel snel bent, kan je de volgende ronde nog sneller zijn. Dit omdat je elke keer naar het volgende snelheidsniveau kan gaan. Ook versnelt een elektrische kart veel sneller dan aan benzine kart en dat is dus wel een groot voordeel van een elektrische kart. 

Een elektrische kart is een stuk beter voor het milieu!

Wanneer je gaat karten met een elektrische kart betekent dat dat je minder uitstoot tijdens de race. Ze zijn hierdoor een stuk beter voor het milieu dan benzine karts en dat is een voordeel als je het belangrijk vindt om een beetje rekening met het milieu te houden. Zo kun je dus zonder schuldgevoel karten! Ook heb je geen last meer van de benzine lucht die op de kartbaan hangt en kan je dus lekker frisse lucht inademen. Heerlijk!