Tuin stijlen

Ben je van plan om jouw tuin opnieuw leuk in te richten? Dan is het kopen van een nieuwe tuinmeubels een leuke toevoeging. Bij Tuintrend in Tilburg ben je dan aan het juiste adres! Zij zorgen ervoor dat jij jouw tuin weer leuk kan stijlen. Heb jij nog geen idee wat voor tuinstijl jij wilt hebben in jouw tuin? Lees dan dit artikel verder, want wij geven jou zestien leuke tuinstijlen voor jou! 

De zestien verschillende tuinstijlen

 1. Klassieke tuin
 2. Landelijke tuin
 3. Mediterrane tuin
 4. Loungetuin
 5. Stadstuin
 6. Bostuin
 7. Moderne tuin
 8. Boerderijtuin
 9. Japanse tuin
 10. Ecotuin
 11. Cottagetuin
 12. Oosterse tuin
 13. Kleine tuin
 14. Wellness tuin
 15. Diervriendelijke tuin
 16. Bostuin

 

Dit zijn allemaal leuke stijlen. Het is maar net wat jij een leuke stijl vindt en bij jou past. Voordat jij jouw tuin opnieuw gaat inrichten, is het belangrijk om te weten voor welke stijl je nu gaat. Zo kan je de aankleding er ook afstemmen. 

Kan je verschillende tuinstijlen met elkaar combineren?

Wanneer je inspiratie hebt opgedaan voor tuinstijlen en je komt er niet uit, is dit heel vervelend. Het is logisch dat het moeilijk is, omdat er ook veel stijlen mogelijk zijn. Het is niet perse nodig om één stijl te kiezen. Je kan gemakkelijk veel stijlen combineren met elkaar. Dit geeft juist een leuke sfeer. Pas wel op met welke stijlen je wilt combineren met elkaar. Een oosterse tuin kan je bijvoorbeeld niet combineren met een bostuin. Let wel op of je de stijlen met elkaar kan combineren. Het is wel een leuke combinatie om een moderne tuin te combineren met de klassieke stijl. Daarnaast is het voornamelijk belangrijk dat jij jouw tuin inricht hoe jij het wilt hebben! 

Waar moet je opletten bij het her stijlen van een tuin?

Als je een tuin opnieuw gaat stijlen, is het belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde dingen. Het is voornamelijk belangrijk dat je rekening houdt met het lichtval, grondsoort van je tuin, wensen en tuinstijl. Je kan dus niet zomaar allerlei plannen maken voor je nieuwe tuin. Het is dus belangrijk dat je rekening houdt met deze factoren.